Център за разрешаване на спорове - лого

Полезно

Да си медиатор е професия. И както за придобиване на всяка друга професия, има определени изисквания.
Екипът за преговори със заложници на нюйоркската полиция (HNT) е първият отдел в света по преговори със заложници в органите на реда.
Медиацията да стане саморегулираща се професия и да се създаде Национална камара на медиаторите, която да бъде контролно – регулаторен орган на професионалното обединение, предвиждат изменения и допълнения на Закона
Понякога в процедура по медиация страните достигат до т. нар. „задънена улица“ – имат желание да намерят решение, но не го виждат, не успяват да достигнат до него.
По инициатива на Министерството на културата и информацията на Република Казахстан организаторите на събитието Асоциация „Международна академия по преговори“ и Институтът за медиация и право „Аманат-Зангер“ събраха на едно място
Може ли изкуственият интелект да замени работата на медиаторите? Кои умения на ИИ може да използваме и как медиаторски умения са незаменими?
Конфликтите на работно място са неизбежна част от нашето ежедневие. Има инструменти за справяне с тях. Може да ви научим как.
Разрешаването на спор задължително преминава през изследване на вида конфликт. Как може да разберем с какъв вид конфликт работим?
Причини за възникването на конфликти. Как да ги управляваме и през какви етапи се приминава за постигане на помирение.
Какво се случи по време на Петото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе в гр. Велико Търново
Подборът на медиаторите към съдебните центрове по медиация, редът за вписването и заличаването им от списъците към окръжните съдилища
Помагат или пречат емоциите в преговорите? Кои преговарящи са по-успешни? Как да разпознаваме емоциите? Как да сме добри медиатори?
Няма повече публикации за показване

Имате въпроси?

Свържете се с нас.

Опишете Вашия случай, както и въпросът, който Ви интересува и ние ще се свържем с Вас.