Център за разрешаване на спорове - лого

Успешно завърши първият випуск ученици, изучаващи „Основи на медиацията“

10а клас на 149 СУ  „Иван Хаджийски“ е първият клас в България, който изучава цяла учебна година „Основи на медиацията“.

През цялата учебна 2020/2021 година, учениците от  бяха обучавани от професионален медиатор и програма, създадена от „Център за разрешаване на спорове“. Учебната програма на „Център за разрешаване на спорове“ е адаптирана за обучение на ученици от гимназиален етап на образование, като има за цел да се повиши емоционалната им интелигентност, да се намали агресията в училище, учениците да развият  своите комуникативни и социални умения.Дирукторът Людмила Василева с щастливите ученици

Удостоверенията бяха връчени тържествено от директора на училището Людмила Василева и председателя на „Център за разрешаване на спорове“ – адвокат Албена Комитова.

По време на обучението по медиация, учениците преминаха през много положителни и вълнуващи истории, съумявайки да решат конфликти, които съществуваха в класа – между ученици, между ученици и учители. Те  развиха своите умения за разрешаване на различни спорове и убеждението, че всеки проблем има решение, стига да се използва правилният инструмент.

Техният преподавател – медиаторът Цветан Манчев е много горд с учениците си и планира обучението на този випуск да продължи и през следващата учебна година. Така учениците ще могат да задълбочат своите знания и доразвият придобитите вече умения.

149 СУ „Иван Хаджийски“ е одобрено за иновативно училище с решение №472 от 09.07.2018 г. на Министерски съвет на Република България и с тази учебна програма, която се провежда за първи път в България, доказва основанието за своя статут.

„Център за разрешаване на спорове“ продължава със своите усилия и програми за популяризирането на медиацията като съвременен и доказано ефективен способ за алтернативно разрешаване на спорове.

Facebook
LinkedIn
Twitter

Имате въпроси?

Свържете се с нас.

Опишете Вашия случай, както и въпросът, който Ви интересува и ние ще се свържем с Вас.