Център за разрешаване на спорове - лого

Програма МЕДИАЦИЯ в район „Средец“

Програма МЕДИАЦИЯ в район „Средец“ на Столична община

Проектът ПРОГРАМА ЗА МЕДИАЦИЯ, изпълняван съвместно от „Център за разрешаване на спорове“ и район „Средец“ продължава да изпълнява заложените цели.

В началото на февруари 2021г. се проведе онлайн обучение – презентация, водено от Албена Комитова, в което взеха участие  над 20 служители на общинския район.  По време на презентацията се разисква същността на процедурата по медиация, нейните предимства и условията, при която тя може да се прилага в район „Средец“ от страна на граждани и търговци. Уточниха се действията и компетенциите на координаторите на проекта от страна на общинския район.

Всеки гражданин или търговец с адресна регистрация на територията на район „Средец“ ще има възможност да се възползва от програмата и да направи опит да постигне споразумение с помощта на медиатори при различни спорове със съседи, при строителство, с общинската администрация и др.

На срещата присъства и кметът на район „Средец“ – Трайчо Трайков. Той отправи лично обръщение в знак на подкрепа и готовност за развитие на инциативата.

Срещата бе организирана от заместник- кметът Александър Петков, който за пореден път заяви своята увереност в полезността на предлагането на услугата медиация за всички жители на района.

Медиациите ще се провеждат в помещение, в сградата на район „Средец“ – гр. София 1000, ул. „Леге“ № 6

Има възможност за провеждане на онлайн срещи по медиация.

Медиациите ще се извършват от медиатори – доброволци по предварително изготвен график.

С правилата на програмата може да се запознаете ТУК.

За всякаква информация във връзка с решаване на спорове можете да се свържете с нас  на https://www.bgmediation.com/kontakti/

 

Facebook
LinkedIn
Twitter

Имате въпроси?

Свържете се с нас.

Опишете Вашия случай, както и въпросът, който Ви интересува и ние ще се свържем с Вас.