Център за разрешаване на спорове - лого

Националното състезание по медиация за студенти – какво е интересно да знаем за него

Състезатели и треньори от Пловдивския университетЗа студентите

Тези след нас, на които принадлежи бъдещето. Единственият и най- ценен капитал, който оставяме след себе си са точно те. В техните ръце е надеждата ни за нов свят и ред в него. Образовани, възпитани, много по- осъзнати, можещи, ориентирани в живота. Младежи с разностранни интереси, с разнообразни бъдещи професии, с ентусиазъм, с много желание за победа над предизвикателствата. Хора, които имат знанията и уменията да разбират другите, да мислят за доброто в нас и около нас. Поколение, което си дава сметка за значението на материалното и едновременно с това, за важността и непреодолимостта на всички преживявания.

Участниците в това състезание са истински жители на съвременния свят – осъзнали, че в него всичко и всички са свързани; че животът ни е възможен само заедно, само с общи усилия в една посока; узрели за идеята, че разделението е отживелица; убедени, че успехът се корени в намиране на общ език и път към постигане на по- добър живот. Тези хора са избрали да дойдат и да премерят сили не в отрицанието, не в борбата на думи и идеи. Те са дошли с ясното съзнание, че единствено търсенето на общото помежду ни, намирането на кауза и ценности е успешният начин да се върви напред. Не самостоятелно, не в отделни, противопоставящи се групи, а заедно.

 

Участници в Национално състезание по медиация за студентиЗа начина на мислене и действие

Този начин на мислене и постигане на цели не е нов, но като че ли е забравен и омаловажен в наши дни. Твърде много поводи намираме за разделение, твърде малко общи неща останаха, които да ни събират. Обществата, народите и светът ни имат нужда от хора, които да търсят общите ни интереси и ценности, онези важни неща, които ни карат да искаме да бъдем заедно и с взаимни усилия да преодоляваме всички предизвикателства, които животът ни поднася щедро.  Това е посланието на Четвъртото национално състезание по медиация за студенти: да откриваме, показваме онези млади хора, които имат уменията да обединяват – хора, идеи и общества.  Жизненоважно е да знаем, че има такива хора. Разчитаме на тях и техните знания и умения да отведат нас и света в онези дни на бъдещето, в които сътрудничеството и обединението ще бъдат поставени на подобаващото им първо място.

 

Повече за Четвърто национално състезание за студенти може да прочетете тук:

https://www.bgmediation.com/novini/reglament-na-chetvarto-natsionalno-sastezanie-po-mediatsiya-za-studenti

 

Facebook
LinkedIn
Twitter

Имате въпроси?

Свържете се с нас.

Опишете Вашия случай, както и въпросът, който Ви интересува и ние ще се свържем с Вас.