Център за разрешаване на спорове - лого

Медиацията е секси!

Забелязали ли сте, кой всъщност е секси? Да, и ние го знаем: този, който носи увереност. Онази пълна и засищаща увереност, която се вижда от върха на косите до носовете на обувките. И, която не идва от облеклото и аксесоарите. Онази, която те заковава с поглед, примамва те с жестове и те поглъща с думи и глас. Особено с думи – малко, точни, премерени думи. Думи, които ти се иска да претъркулиш няколко пъти през небцето и да постоят в мисълта ти. Които, колкото повече пъти си повтаряш, все нещо ново откриваш – за себе си и за света.

Затова медиацията е секси. Имат значение думите в нея. Важно е как ще ги подбереш – внимателно трябва да е, и пъргаво едновременно – да не избяга моментът; прецизно трябва да е – да легнат на място; нежно трябва да е – да лекуват и окриляват. Важно е как ще ги кажеш – да отварят врати е нужно, да подават ръка, да спускат спасителни въжета, да разкриват хоризонти и да приземяват леко.

И колкото са ценни думите, толкова е безценно мълчанието. Но онова мълчание, дето е колкото хиляди думи. Което ти дава пространство и свобода да се вгледаш в себе си, да си задаваш въпроси, да стигнеш до онова зрънце, което знае верния отговор за всеки въпрос, което си ти и от което не можеш да се скриеш. Това е мълчанието,  в което говорят очите, усмивката, ръцете и цялото тяло. И ти се чувстваш спокоен и, странно, но – чут и разбран. Понякога повече, отколкото с думите.

Вълшебно е усещането да владееш думите и мълчанието! Магично е да преживееш това в медиация! Секси е. Излизаш от нея уж същия, но нов – с нови перспективи, с блясък в очите, с изправени рамене, отърсил се от толкова проблеми, че искаш да полетиш! И вече си уверен. В себе си. В доброто. В справедливостта. Обичаш живота и хората. Радваш се на деня и света.

Винаги е модерно да си секси. Всеки – по свой начин – този, който му отива, и с който се харесва. Така е и в медиацията – всичко се постига, както го искаш. Щом искаш, намираш начин – твоят начин да спечелиш. Защото ти е важно не само какво, но и как ще го постигнеш. И ти е важно също да си победител  – победителят винаги е секси. Той винаги получва това, на което държи най- много.

Какво се случва на тези, които са преживели медиация? Зависи от тях. Имат всички шансове да видят мечтите си осъществени, страховете си – преодолени, и живота си – подреден и светъл. Имат избор как ще ги използват. Получават го в момент, когато са изгубили надежда и посока. Получават го по най- лесния и човешки начин – чрез общуване. Чрез точно и професионално общуване в медиация. Което дава алтернативи, избор и перспектива – най – ценните преимущества на нематериалния свят.

Медиацията е секси! Тя дава:

  • Общуване по най- пълноценния начин – чрез всички сетива;
  • Перспектива и избор – да предприемеш действия за осъществяване на мечтите си;
  • Увереност – че можеш да постигаш целите си и си победител
  • Път на истинските нужди и интереси

Няма друг, толкова успешен начин да достигнеш до онова, което наистина желаеш! Точно обратното на шегата, че всичко, което доставя удоволствие, или е забранено, или е престъпно, или от него се дебелее! Медиацията е напълно законна процедура, чрез която две страни могат да постигнат удоволствието да бъдат победители!

Автор: Теодора Божилова

Facebook
LinkedIn
Twitter

Имате въпроси?

Свържете се с нас.

Опишете Вашия случай, както и въпросът, който Ви интересува и ние ще се свържем с Вас.