Медиите за нас и Медиацията

„Медиацията – модерното решение” - Практическо видео за медиацията, представящо различни случаи – търговски, делба, семейни, он-лайн, създадено с подкрепата на Фондация „Америка за България” по проекта „Медиация и съдебна власт – успешно взаимодействие за подобрен достъп до правосъдие и съдебни услуги”, изпълняван от Професионална асоциация на медиаторите в България.  

Практически филм с информация за процедурата по медиация, Bulgaria on Air, Темида с автор Димитър Абрашев, април 2012

Предаване за медиацията с медиатори, адвокати, съдии, ТВ7, Споделено с Вихра, 25 май 2012

Медиацията при разрешаване на съдебни спорове набира все по-голяма популярност у нас, ТВ Европа, репортаж на Васил Детелинов

Студио ТЕМИДА една година, новото за медиацията през 2013г., Bulgaria on Air, Темида с автор Димитър Абрашев, април 2013

Медиацията е най-ефективното средство за избягване на дълги и тежки съдебни дела, Medaipool.bg, ноември 2013г. "Човек трябва да приеме действителността и да потърси изход. Да си признае, че няма пари, няма време, а има проблем и трябва да намери решение. Въпросът е: Трябва ли ми решение? Искам ли да го намеря? Това отваря вратата към безброй много варианти. Човек разбира, че разполага с много ресурси, на които не е обърнал внимание. Дължат ми 100 лева, ама той ги няма тези 100 лева, но може би има нещо друго, което ще ми свърши работа", разказва професионалният медиатор Албена Комитова

Интервю с Леонардо Д'Урсо и Албена Комитова по БНТ - за убеждаването, преговорите, медиацията в Италия -  - от 25 минута, ноември 2013г.

Да решиш имотен спор за 2 часа, в.Труд, октомври 2013г.

Много по-лесно, по-бързо и по-евтино е имотни спорове да се решават по пътя на медиацията. Отскоро към Националното сдружение “Недвижими имоти” действа специален център за извънсъдебно разрешаване на спорове между фирми членки на сдружението и техни клиенти.

За медиацията в "Денят отблизо с Мира Добрева", БНТ, ноември 2013г.

Как да отстояваме позицията си? Как да намираме взаимно приемлив завършек на спора? Възможно ли е да го правим цивилизовано и да намираме решения без да търсим съдействие от съдията? Да, с помощта на медиацията, отговарят адвокат Севдалина Александрова и съдия Владимир Вълков в студиото на "Денят отблизо" с Мира Добрева.

 

Отразяване на най-важното събитие в медиацията през 2015г. - Италианският опит със задължителната медиация, довел до 140 000 медиации годишно. Огръмният отзвук от посещението на професор Джузепе де Пало в България:

Дейностите ни в Медиите през 2016 г.

Панорама с участието на федерален съдия Роб Леви, 47:16 минута,

Обучават съдии и адвокати в медиация във Варна

Готвят задължителна медиация по някои граждански дела, интервю по БНТ с Албена Комитова

Медиацията като способ за извънсъдебно разрешаване на проблеми ще бъде прилагана в цялата страна, интервю с Албена Комитова за БНР:

От медиацията всички печелят – и страните по спора, и съдът, дори и адвокатите, интервю с Албена Комитова по БНР

Резултатите от първата година на съдебния център за медиация във Варна, Ден на медиацията във Варна, 11 НОЕМВРИ 2016г. 

 

Национален портал за медиация

Проект "Медиация в подкрепа на бизнеса"

Последни новини